برای استفاده از آن می توانید آن را به صورت ادویه در تهیه انواع غذا و سالاد یا به صورت دمنوش مصرف کنید. در این مقاله علاوه بر معرفی خواص گلپر به مضرات و روش های استفاده از آن نیز اشاره کرده ایم. همراه ما باشید.
خواص گلپر چیست؟
گلپر از جمله ادویه های پرخاصیتی است که می توان آن را همراه با غذا یا دسر های مختلفی مانند سالاد میل کرد. گلپر طبع گرم و خشکی دارد و می تواند نفخ معده را از بین ببرد. در ادامه به معرفی خواص این ادویه خوش عطر پرداخته ایم.
خواص گلپر برای کبد
گلپر سرشار از آنتی اکسیدان و مواد ضد التهابی است. مصرف منظم گلپر از رسوب چربی های مضر جلوگیری می کند و احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند کبد چرب و هپاتیت را تا حدودی کم می کند.
خواص گلپر برای قلب
آنتی اکسیدان های موجود در گلپر از آسیب رسیدن به سلول های قلبی و پیر شدن آن ها جلوگیری می کند. همچنین این مواد با کنترل فشار خون و کاهش سطح کلسترول موجود در خون باعث بهبود عملکرد عروق قلبی می شوند. در نتیجه احتمال ابتلای افراد به بیماری های قلبی و سکته مغزی با مصرف منظم گلپر کم می شود.
خواص گلپر برای رحم
گلپر یکی از خوراکی های بسیار مفید برای رحم است. مصرف این ادویه هورمون استروژن در زنان را تنظیم می کند باعث افزایش میل جنسی آن ها و افزایش احتمال بارداری آنان می شود. اگر جزو آن دسته از خانم هایی هستید که پریود های دردناک را تجربه می کنند مصرف گلپر می تواند گرفتگی های بدن شما در این دوران را برطرف کند و باعث تنظیم شدن خلق وخوی شما شود. حتی اگر در سنین یائسگی نیز قرار دارید با مصرف گلپر می توانید اختلال های خلقی خود را به میزان قابل توجهی برطرف کنید.
خواص گلپر برای حافظه
سرد شدن مغز یکی از دلایل کند شدن حافظه و فراموشی است. به همین دلیل توصیه می شود برای گرم نگه داشتن مغز از ادویه هایی مانند گلپر در رژیم غذایی خود استفاده کنید. مصرف این گیاه به تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک می کند.
خواص گلپر برای لاغری
طبع گیاه گلپر گرم است و می تواند محیط معده و دستگاه گوارش را نیز گرم کند. اگر محیط معده شما سرد باشد اشتهای زیادی برای خوردن مواد غذایی خواهید داشت. اما با مصرف گلپر اشتهای کاذب شما از بین خواهد رفت. مصرف مواد غذایی چربی سوز نیز نقش مهمی در کاهش وزن دارد. برای لاغری شدن با گلپر کافی است هربار پس از ورزش کردن مقداری از چای یا دمنوش این گیاه را مصرف کنید.
مضرات استفاده از گلپر
هر ماده غذایی علاوه بر فوایدی که دارد ممکن است مضراتی نیز به همراه داشته باشد. در ادامه به مضرات مصرف گلپر اشاره کرده ایم.
حساسیت: عصاره گیاه گلپر سمی است. به همین دلیل ممکن است در صورت تماس پوست خود با عصاره این گیاه دچار خارش سوزش قرمزی و اگزما شوید.
سقط جنین: در دوران بارداری توصیه می شود بیشتر از ۲ گرم گلپر در طول روز استفاده نکنید.
نارسایی مثانه و روده: افرادی که مزاج گرمی دارند با مصرف گلپر ممکن است دچار یبوست شوند.
سردرد و تپش قلب نیز از دیگر مضرات مصرف گلپر هستند. درصورتی که پس از مصرف گلپر دچار سردرد شدید می توانید مقداری گلاب بو کنید. سردرد شما برطرف خواهد شد.
روش های استفاده از گلپر
گلپر را می توانید هم به عنوان ادویه و هم به عنوان نوعی دمنوش مصرف کنید. برای استفاده از ادویه گلپر کافی است گیاه خشک شده را آسیاب کرده و آن را با سایر ادویه ها و چاشنی ها ترکیب کنید. این ادویه خوش عطر را می توانید با انواع غذا سالاد و باقالی پخته نوش جان کنید.
روش دیگر مصرف گلپر مخصوصا برای لاغر شدن و تقویت سیستم گوارشی تهیه دمنوش این گیاه است. برای این که دمنوش شما تار و کدر نشود بهتر است از گلپر های آسیاب نشده استفاده کنید. یک قاشق چای خوری دمنوش را با یک لیوان آب جوش دم کنید. پس از یک ربع دمنوش گلپر شما آماده است. اگر شب ها خواب کافی و خوبی ندارید دمنوش گلپر انتخاب خوبی برای شما است.
سخن آخر؛ گلپر از جمله گیاهان خوش عطر و پر از خاصیت است. از این گیاه می توان برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت دستگاه گوارش پاکسازی کبد و کاهش استرس و اضطراب استفاده کرد. همچنین مصرف گلپر تاثیر مستقیمی در کاهش وزن دارد. برای بهره مندی از خواص گلپر می توان این گیاه را به صورت پودر شده ادویه یا به صورت دمنوش استفاده کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خواص باورنکردنی گلپر که بعد از خوردن نصیب تان می شود" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خواص باورنکردنی گلپر که بعد از خوردن نصیب تان می شود"، کلیک کنید.