چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می شوند؟

چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می‌شوند؟

رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می شوند، شکست می خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده اند.

به گزارش آرسل، اگرچه دلایل مختلف سبب شکست رژیم غذایی می شود؛ اما شاید بتوان گفت، یکی از مهم ترین علت شکست رژیم غذایی، کم خونی و فقر آهن باشد. کم خونی و فقر آهن منجر به میل شدید به شیرینی و احساس ضعف شدید می شود و میل به خوردن شیرینی در شکست رژیم غذایی به ویژه در زنان نقش چشمگیری دارد.

رژیم های غذایی مختلف و رها کردن رژیم های غذایی گذشته از دیگر عوامل شکست رژیم های غذایی به حساب می آید. هنگامی که رژیم های غذایی به طور ناگهانی رها می شوند کاهش وزن در رژیم های غذایی بعدی سخت تر می شود.

رژیم های غذایی خاص که فرد را به خوردن یک ماده غذایی خاص محدود می کنند نیز با شکست مواجه می شوند. به عبارت دیگر، رژیم های غذایی که در روزهای هفته فرد را مجبور به استفاده از غذا های خاص می کنند یا محدودیت های بیش از حد را در رژیم اعمال می کنند نیز منجر به شکست می شوند.

همچنین رژیم های غذایی خودسرانه جزو عوامل دیگر شکست رژیم های غذایی هستند؛ به منظور جلوگیری از این مولفه می توان رژیم های غذایی را از متخصصان تغذیه دریافت کرد.

انتظار بیش از حد از خود از عوامل شکست رژیم های غذایی به حساب می آید. کاهش وزن اصولی به این معنا است که فرد حدود 2 تا 4 کیلوگرم در ماه وزن کم کند؛ چرا که کاهش وزن بیش از این مقدار، سبب عوارض متعدد مانند کبد چرب می شود.  

برخی متخصصان توصیه می کنند به منظور کاهش وزن، روزانه 6 تا 8 لیوان آب نوشیده شود. نوشیدن آب به میزان کافی، سبب دفع سموم می شود و بر روند کاهش وزن اثر دارد.

زندگی پراسترس می تواند به طور مستقیم با مشکلات تناسب اندام همراه باشد. استرس سبب افزایش سطح هورمون کورتیزول می شود که علاوه بر بروز حالات هیجانی ناآرام، تمایل به مصرف کالری بیشتر را افزایش می دهد.

اختلالات هورمونی مانند کم کاری تیرویید، سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین از جمله عوامل بازدارنده لاغری هستند. بی خوابی و اختلالات خواب بر ریتم متابولیسم و عملکرد هورمون های گرسنگی مانند لپتین و گرلین تاثیر می گذارد. لپتین مسیول فرستادن پیام های دست کشیدن از غذا خوردن به مغز است، در حالی که گرلین گرسنگی را تحریک می کند. افرادی که از بی خوابی رنج می برند یا ساعات کمی در شبانه روز می خوابند دچار سطح پایین لپتین و افزایش گرلین هستند. پس بی خوابی منجر به چاقی می شود.

همچنین «سندرم شب خوری» از دیگر عواملی است که منجر به شکست رژیم غذایی می شود. افرادی که به سندرم شب خوری مبتلا هستند؛ بخش اعظم غذا را در طول شب و به دنبال بیداری های مکرر دریافت می کنند.

احساس گرسنگی نیز از دیگر عوامل شکست رژیم غذایی به حساب می آید. رژیم غذایی باید به صورتی باشد که احساس گرسنگی به حداقل ترین حالت ممکن برسد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ترکیب بدن نیز می تواند سبب شکست رژیم غذایی شود. یافته های برخی از تحقیقات بیانگر این است اگرچه زنان نسبت به رژیم های غذایی پایبندتر هستند؛ اما به دلیل میزان سطح چربی بدن آنها احتمال شکست رژیم غذایی در میان آنها بیشتر است.

برخی تصور می کنند که گرسنه بودن به معنای وزن کم کردن است؛ اما گرسنگی به معنای وزن کم کردن نیست. بسیاری از افراد با این تصور که گرسنه بودن و دست کشیدن از وعده های غذایی به آنها در لاغر شدن کمک می کند، زمان های زیادی را بدون خوردن غذا طی می کنند؛ اما افراد با این کار بیشتر در معرض افزایش وزن قرار می گیرند.  

همچنین کمبود ویتامین D سبب مختل شدن پروسه سوختن چربی های بدن می شود.

پایان خبر آرسل

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می شوند؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می شوند؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه