عدم حمایت از تولید داخل، تولیدکنندگان دانه های روغنی را به کشت صیفی جات هدایت کرد

عدم حمایت از تولید داخل، تولیدکنندگان دانه‌های روغنی را به کشت صیفی‌جات هدایت کرد

مدیرعامل اتاق اصناف کشاورزی با تاکید بر اینکه بیش از 70 درصد اسانس کشور از طریق واردات تامین می شود گفت: عدم حمایت از حداقل تولید داخلی دانه های روغنی کشاورزان را مجبور به روی آوردن به کشت تابستانه کرده است. تقاضای کشور به دلیل وابستگی محصولات کشاورزی و خاکی به منبع آب برآورده نشد. بهتر است روی بخش نظارتی دولت تمرکز کنیم و تولید را به بخش خصوصی بسپاریم.

به گزارش آرسل محمد شفیع ملک زاده مدیرعامل اتاق اصناف کشاورزی – در رادیو اکتاج درباره مشکلات و موانع پیش روی کشاورزان و تولیدکنندگان دانه های روغنی گفت: بیش از 70 درصد اسانس کشور از انواع روغن های مصرف شده یا خام وارد می شود. موادی که وارد کارخانه ها می شوند. ایران کشور پهناوری است و ظرفیت بسیار بالایی در کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی دارد اگرچه چندین سال است که با کمبود آب مواجه هستیم اما همچنان در بخش کشاورزی ظرفیت کافی داریم.

وی در ادامه گفت: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری و تاکیدات ایشان در سال های گذشته بخش کشاورزی نیازمند حمایت است به ویژه در تولید دانه های روغنی باید به خودکفایی برسیم اما تاکنون این امر محقق نشده است. البته در جهاد کشاورزی حمایت های خوبی داشتیم که کشاورز را به سمت افزایش تولید دانه های روغنی مانند کلزا سویا آفتابگردان و… هدایت کنیم اما متاسفانه مشکلات زیادی در زمینه تولید فروش وجود دارد. و این امر قیمت کالاها و تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است که اکثراً کاشت دانه های روغنی را متوقف کرده اند.

شفیع ملک زاده می گوید: در این مشکلات قیمتی قیمت نهایی کالا هیچ گاه اصل نبود. یعنی برای هر محصول مثلاً کلزا قیمت تضمینی 20 هزار تومان تعیین می شود و کشاورز بر اساس این قیمت تضمینی محصول خود را تولید می کند. اکنون کشاورز باید درصد سود غالب را برای فروش محصول خود داشته باشد اما وقتی محصول خود را به بازار می برد نمی تواند محصول خود را به مقداری معادل قیمت خرید تضمینی که پایین ترین قیمت است بفروشد. .

وی در ادامه افزود: در این بین واسطه ها وارد بازار می شوند همان حداقل تولید داخلی در دست کشاورز باقی می ماند و با وجود نیاز شدید ما به تولید داخلی برای کاهش میزان واردات آن حداقل تولید داخلی است. حمایت نمی شود و کشاورزان به جای کاشت این محصولات ضروری محصولاتی مانند گوجه فرنگی گوجه فرنگی هندوانه و … می کارند که به دلیل تولید بالا به منابع آب و خاک کشور آسیب وارد می کند و تبدیل به ضایعات می شود. اما از آنجایی که درآمد آنها زیاد است کشاورزان تمایل بیشتری به کشت آنها دارند.

مدیرعامل اتاق اصناف کشاورزی نیز گفت: مواد اولیه کارخانه ها و صنایع ساخته نمی شود تا بتوانند به درستی تولید کنند و در این شرایط مجبوریم میزان تولید داخل را کاهش دهیم و نیاز کشور را تامین کنیم. . واردات در شرایطی که مشکلات سیاسی به وجود می آید یا قیمت ارز افزایش می یابد و قیمت جهانی بین 30 تا 35 درصد افزایش می یابد در واردات با مشکل مواجه می شویم. به طور کلی درگیری ها زیاد است و تولیدکنندگان ما سردرگم هستند و نمی توانند مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند.

وی همچنین گفت: مهم این است که به جای بحث تولید دولت به عنوان ناظر وارد عمل شود و تمام تولید و واردات مواد اولیه را به کارشناسان و دست اندرکاران کار واگذار کند. برنامه ریزی کنید و نحوه خرید مقرون به صرفه از بازار جهانی را بیاموزید.

شفیع ملک زاده با تاکید بر مشکلات قیمتی گفت: به دنبال حل مشکلات قیمتی هستیم تا وضعیت بازار مشخص شود و عرضه و تقاضا مشخص شود اما چون نمی توانیم بازار را متعادل کنیم و عده ای سودجو اجازه نمی دهند بازار ته نشین شود. دولت باید در این موارد دخالت کند و با تعیین قیمت ها بازار را تنظیم کند.

وی افزود: متأسفانه برخلاف قوانینی مانند اصل 44 قانون که می گوید کار به بخش خصوصی و سازمان ها واگذار شود این اتفاق نمی افتد بلکه وظیفه دولت برنامه ریزی و سیاست گذاری و در نهایت نظارت است. بخش خصوصی اما اصلاً اتفاق نیفتاد.» این مشکل هم برای ما یک ضعف بزرگ است. کشورهای توسعه یافته و موفق این را به خوبی رعایت می کنند و در نهایت نظارت دولت برای آنها مشکلی ایجاد نمی کند اما در کشور ما دخالت دولت در تولید مشکلات جدی را هم از نظر اجرایی و هم از نظر نظارتی ایجاد می کند اگر پذیرفته شود که بخش خصوصی به خوبی کار می کند برای مدیریت و نظارت شدید دولت وجود داشت و شرایط بهتری داشتیم.

مدیرعامل اتاق اصناف کشاورزی در نهایت با ذکر مثالی تصریح کرد: به عنوان مثال یک کیلوگرم روغن خالص با دو و نیم کیلوگرم کلزا تولید می شود و پس از تولید باید قیمت نهایی برای مصرف کنندگان مشخص شود. 40 هزار تومان اما وقتی به مغازه ها و فروشگاه ها می رود قیمت های بالای 80 تا 90 هزار تومانی را برای توزیع به مصرف کنندگان ذکر می کنیم و این قیمت ها به دلیل عدم نظارت بر توزیع است که اگر هر کدام از ما بتوانیم آن را انجام دهیم. مسئولیت مناسب بسیاری از این مشکلات از بین خواهند رفت

پایان خبر آرسل

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عدم حمایت از تولید داخل، تولیدکنندگان دانه های روغنی را به کشت صیفی جات هدایت کرد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عدم حمایت از تولید داخل، تولیدکنندگان دانه های روغنی را به کشت صیفی جات هدایت کرد"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه