آفتاب نیوز :
محققان پی بردند زنان میانسالی که هرگز گوشت نمی خورند ممکن است بیشتر از زنانی که به طور منظم گوشت یا ماهی مصرف می کنند دچار شکستگی لگن شوند.
مطالعات بیشتری برای درک اینکه چرا گیاهخواران به نظر بیشتر در معرض خطر شکستگی لگن هستند، مورد نیاز است، اما محققان گمان می کنند که شاخص توده بدنی پایین (BMI) و کمبود مواد مغذی در این امر نقش دارند.
«جیمز وبستر»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه لیدز انگلستان، گفت: «در حالی که شاخص توده بدنی پایین تر برای بسیاری از بیماری ها مفید است، اما کمبود وزن می تواند منجر به توده ی چربی ناکافی، و سلامت ضعیف استخوان و عضلات شود که هر کدام می توانند خطر شکستگی لگن را افزایش دهند.»
BMI تخمینی از چربی بدن بر اساس وزن و قد است. میانگین BMI گیاهخواران در این مطالعه کمی کمتر از گوشت خواران بود.
وبستر توضیح داد: «افرادی که توده چربی کمتری دارند در هنگام زمین خوردن، حالت بالشتکی کمتری دارند و زمین خوردن عامل 90 درصد شکستگی های لگن است.»
گوشت و ماهی نیز منابع بسیار خوبی از چندین ماده مغذی برای سلامت استخوان ها از جمله پروتیین، ویتامین B 12 و ویتامین D هستند.
وبستر می گوید: «این امکان وجود دارد که بیشتر این مواد مغذی را از منابع گیاهی، تخم مرغ و محصولات لبنی دریافت کنید، اما مطالعات قبلی دریافت کمتری از این مواد مغذی را در گیاهخواران نشان داده است. در این مطالعه، گیاهخواران نسبت به افرادی که پنج بار یا بیشتر در هفته گوشت می خوردند، پروتیین و ویتامین B 12 کمتری دریافت می کردند.»
در این مطالعه، محققان میزان شکستگی لگن را در بیش از 26 هزار زن 35 تا 69 ساله که بیش از 4 بار در هفته گوشت نمی خوردند (گوشت خواران گهگاهی)؛ گوشتخوارانی که ماهی می خوردند، اما گوشت نمی خوردند؛ گیاهخواران؛ و گوشتخواران معمولی که حداقل پنج بار در هفته گوشت مصرف می کردند، بررسی کردند.
زنان پرسشنامه های در مورد فراوانی غذا پر کردند و با سوابق بیمارستانی مقایسه کردند تا ببینند چه کسی دچار شکستگی لگن شده است. در طی حدود 20 سال پیگیری، 822 شکستگی لگن وجود داشت.
گیاهخواران تنها گروهی بودند که با افزایش خطر شکستگی لگن روبرو بودند.
وبستر گفت: «اقداماتی وجود دارد که گیاهخواران می توانند برای محافظت بهتر از استخوان های خود و در عین حال بهره بردن از فواید سلامتی یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه انجام دهند.»
وی افزود: «خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات، آجیل، حبوبات، لوبیا و غلات کامل، بیشتر مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت استخوان و پیشگیری از شکستگی را تامین می کند.»
اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل، در عین حال ورزش منظم، می تواند به استحکام استخوان ها نیز کمک کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "احتمال شکستگی استخوان در این زنان بیشتر است" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "احتمال شکستگی استخوان در این زنان بیشتر است"، کلیک کنید.