رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می آیند، اظهار کرد: تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگارها صورت گرفته اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگارها نمی رود.
بهزاد ولی زاده در گفت وگو با آرسل، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع رسانی کرده ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگارهای الکترونیک در رسانه های مختلف اطلاع رسانی کرده ایم. سیگارهای الکترونیک جزو کالاهای قاچاق محسوب می شوند و تمام این سیگارها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می شوند.
وی با بیان اینکه جلسه ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده ایم، افزود: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان های ذیربط انجام دهد.
ولی زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می کنند، بخشنامه های لازم را به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.
مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار 2 وزارتخانه
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می آیند و به همین دلیل می توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.
زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی رویم
وی درباره برخی از تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک صورت گرفته اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی رود؛ چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.
گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان زا بودن سیگارهای الکترونیک
ولی زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف کننده ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع رسانی ها صورت گرفته و هشدارهای داده شده، نسبت به مصرف این سیگارها اقدام می کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب رسان استقبال می کنند.
اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.
گزارش تخلف فروش سیگارهای الکترونیک به 190
وی با بیان اینکه سیگارهای الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه 190 می توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند.
پایان خبر آرسل
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی رویم" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی رویم"، کلیک کنید.